Saumaton Perämeri SEAmBOTH
Saumaton ja yhteinen Perämeri SEAmBOTH -hankkeen tavoitteena oli lisätä pohjoisen Perämeren meriluonnon tuntemusta Suomen ja Ruotsin yhteistyönä.
Hankekumppanien yhteinen verkkosivusto ja blogi (seamboth.com, englanniksi).
Perämeren vedenalaisen luonnon geologiaa ja biologiaa kartoitettiin molemmin puolin rajaa. Kolmevuotisen hankkeen 2017–2020 lopputuotteena syntyi valtionrajat ylittäviä, meriluontoa kuvaavia karttoja, jotka hyödyttävät niin viranomaisia, veneilijöitä, mökkeilijöitä, matkailijoita, päättäjiä kuin yrittäjiäkin.
Tämän lisäksi hanke edisti kestävää kehitystä. Tulevat sukupolvet saavat nauttia kestävästi hoidetusta kotimerestä ja sen toimivista ekosysteemipalveluista.
Euroopan unionin aluekehitysrahasto Interreg Pohjoinen – kulttuuri ja ympäristö myönsi “Seamless maps and management of the Northern Bothnian Bay (SEAmBOTH)” -hankkeelle rahoitusta 2,9 miljoonaa euroa.
Metsähallitus koordinoi hanketta, jossa Suomen partnereita olivat Geologian tutkimuskeskus GTK, Suomen ympäristökeskus SYKE sekä Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset. Ruotsin partnereita olivat Norrbottenin lääninhallitus ja Ruotsin geologian tutkimuskeskus SGU.
Projektikoordinaattorina toimi Essi Keskinen
Metsähallitus, Luontopalvelut
essi.keskinen@metsa.fi
Päivitetty viimeksi 23.8.2023